Candida-dieet.nl
Overwin candida met voeding en levensstijl

Zuivel en dierlijke producten

Je leest tegenwoordig veel over zuivel. Steeds meer mensen hebben last van een lactose-intollerantie en moeten zuivelproducten links laten liggen.

Lactose komt voor in koemelkproducten zoals melk, yoghurt, kaas en boter. Het Candida-dieet raadt aan het gebruik van zuivel zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je toch kiest voor kaas dan geldt: hoe jonger hoe beter. Zuivel gemaakt van andere dierlijke producten als schapen- of geitenkaas, -yoghurt of –melk is wat minder belastend voor ons systeem.Voor eieren en vlees geldt ook: zoveel mogelijk beperken. Als je vlees wilt eten, kies dan voor kip of kalkoen. Varkensvlees is verreweg het meest verzurend voor je lichaam dus vermijd dit zoveel mogelijk. Vis is minder belastend: kies zalm of andere vette vis als sardines, haring en makreel. Koop vlees en vis altijd zoveel mogelijk biologisch. Niet-biologische dierlijke producten staan bol van de antibiotica – een van de grootste veroorzakers van Candida. Bovendien is biologisch vlees veel smaakvoller! Een uitgebreide lijst van wat wel en niet te eten vind je hier.

Geschreven door FleurOV op dinsdag maart 24, 2015
Permalink - Tags: albicans, antibiotica, antibioticagebruik, candidiasis, darmflora, diarree, eczeem, gist, gisten, jeuk, schimmelinfectie, schimmels, vagina, winden, winderigheid, darm, darmklachten, infectie, probiotica, vaginale, candida-dieet, candida-proof, dieet, zuivel, bestrijden

« Candida-killers - Candida en Ayurveda »