Candida-dieet.nl
Overwin candida met voeding en levensstijl

Lunch

Boekweitpannenkoekjes met spinazie en pijnboompitjes (en eventueel een beetje schapenkaas)

Boekweitmeel bevat geen tarwe en ook geen gluten. Je kunt er heel gemakkelijk pannenkoekjes van maken, die je ook koud kunt eten. Je kunt ze maken met of zonder eieren, met water of amandelmelk. Gebruik liever geen koemelk!

  • 100 gram boekweitmeel
  • 150 ml water of amandelmelk (rijstemelk of kokosmelk kunnen ook)
  • een handvol spinazie
  • 1 eetlepel gegrilde pijnboompitten
  • optioneel: 1 of 2 eieren
  • optioneel: een klein beetje geraspte pecorino (schapenkaas)

Maak een beslag van het boekweitmeel, water/melk en eventueel de eieren. Voeg een snuf zout toe, anders is het wat aan de flauwe kant. Bak de pannenkoekjes om en om goudbruin in de pan. Beleg met de spinazie, pijnboompitten en eventueel de schapenkaas. Besprenkel met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Je kunt ze koud of warm eten, en eindeloos variëren met soorten ‘beleg’ zolang ze maar op de ingrediëntenlijst staan. Je kunt bijvoorbeeld ook eens kiezen voor amandelpasta of avocado en zalm.

Geschreven door FleurOV op dinsdag maart 31, 2015
Permalink - Tags: albicans, antibiotica, candidiasis, darmflora, diarree, eczeem, gist, gisten, jeuk, schimmelinfectie, schimmels, vagina, winden, winderigheid, darmklachten, infectie, probiotica, vaginale, voeding, candida-dieet, candida-proof, anti-candida, bestrijden, lunch, dieet

« Ontbijt - Diner »